Skip links

Rashladni tunel

Hlađenje u tunelu je poslednja faza proizvodnog procesa pre pakovanja. Dobro hlađenje osigurava da preliven proizvod zadrži visok sjaj, da bude deo otporan na topljenje i da se postigne prijatan ukus preliva.
Naši tuneli su konstruisani za precizno hlađenje za različite vrste preliva, jednostavni za čišćenje i održavanje.
Proces hlađenja počinje po izlasku proizvoda iz mašine za prelivanje i ulaskom u rashladni tunel. Sistem cirkulacije vazduha minimalno utiče na hlađenje izvan tunela. Distribucija i brzina vazduha je podjednaka u svim delovima tunela.
Tuneli se izrađuju u dužini od 10-25 m (ili i drugih dimenzija u zavisnosti od zahteva kupca).
Širina tunela može biti od 400-1200 mm u zavisnosti od proizvoda koji se hladi, kao i broja rashladnih jedinica koje se ugrađuju u rashladni sistem tunela.
Poseduju automatsko vođenje trake i regulaciju brzine, kao i sistem brzog čišćenja.
Sistem pogona trake je konstruisan tako da se traka može montirati i demontirati iz tunela bez sečenja i ponovnog varenja trake.
Return to top of page